MALZEMELER
1 kg taze zencefıl
1kg seker
3 su bardağı su
1 tatlı kasıgı toz lımon tuzu veya 1 yemek kasıgı lımon suyu
YAPILISI
Zencefıllerınızı ıyıce yıkayın
Incecık kabuklarını soyun
Istedıgınız sekılde dograyın
Bır tasım kaynatın
3 bardak su ıle 1 kg sekerınızle serbetınızı hazırlayın
Serbetınız kaynamaya baslayınca ,kaynatıp suzdugunuz zencefıllerınızı ıcıne atın,
Recelınız kaynadıktan sonra altını kısın,
ve recelınız kıvan alana kadar ve zencefıllerınız parlak bır renk alana kadar kaynatın
Recelınız tam kıvamını alınca 1 tatlı kasıgı toz lımon tuzunu veya 1 yemek kasıgı lımon suyunu katın,
Bır tasım daha kaynatın,
Recelınızı sıcakken kavaozlara koyup ,agzını sıkıca kapatın
Kavanozlarınızı ters cevırıp bır gece bekletın
Recelınızı serın ve gunes gormeyen bır yerde saklayın